Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Детска градина "Пролет" в Ген. Тошево отпразнува 50-ата си годишнина с благотворителен концерт

Детска градина „Пролет“ в Генерал Тошево отбеляза своята 50-годишнина с благотворителен концерт, под наслов „Приказка в шевици“. Залата на НЧ „Светлина – 1941“ бе изпълнена с хора, дошли да се насладят на фолклорния спектакъл на малчуганите. Веселият празник беше уважен и от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който поднесе на екипа на детското заведение поздравителен адрес и подаръци.

Директорът на детското заведение Живка Христова поздрави колегите си и заяви, че всеки един от тях е допринесъл за авторитета на детската градина и благодари на екипа си за неуморната работа.

Кратка мултимедийна презентация със снимки от изминалите години показа развитието на детска градина „Пролет“.

Децата от четирите групи на детската градина зарадваха публиката с песни, танци и ритуали, свързани с фолклорното ни богатство. С красиви изпълнения, участие в празника взеха учители и родители на децата. Спектакълът накара всеки един от присъстващите в залата да се потопи в щастливите и безгрижни детски години.

Юбилеят завърши с химна на детската градина и голяма празнична торта. Малчуганите получиха нестихващи аплодисменти за красивия спектакъл, който сътвориха.

Половината от средствата, събрани от поканите за концерта, бяха дарени за каузата на 15-годишната Цветелина Маркова от Генерал Тошево, за да подпомогнат нейното лечение в Турция.

Детска градина „Пролет“ отваря врати през 1974 г. с 6 яслени групи, за деца на възраст от 0-3 години. През 1984 г. е преобразувана в ОДЗ „Пролет“ с една яслена група и прием на деца до 6 г. Днес детското заведение функционира с 4 градински групи. Директори през годините са били Янка Божилова, Елена Колева, Росица Димитрова и Живка Христова.

Модерната сграда на детската градина е съобразена с всички изисквания за провеждането на качествен и пълноценен педагогически процес.

c