Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Читалището в с. Гурково, община Балчик, кани добруджанци на великденски концерт „Пролет венценосна“

Народно читалище „Свобода – 1897 г.“ в балчишкото село Гурково кани жители и гости на областта на великденски концерт под надслов „Пролет венценосна“, съобщи за Про Нюз Добрич Наталия Георгиева, председател на читалището.

Музикалната проява ще се състои на 13 април, четвъртък, от 18:00 часа в салона на НЧ „Свобода – 1897 г.“. Тя ще бъде предшествана от благотворителен базар на дамски клуб „Ризи-Бизи“, който ще отвори час по-рано. Събраните средства ще бъдат разходвани за дейността на читалището.

Участие в концерта ще вземат самодейната певческа група „Преселски накит“, самодейният клуб „Мулти-култи“, в който пеят и танцуват дами от няколко националности, танцова формация „Фолклорна магия“ и възроденият естраден бенд към читалището – „Ретро Бойс Бенд – Гурково“, който ще излезе на сцена за пръв път.

Гости на проявата ще бъдат дванадесетокласничката от Езикова гимназия „Гео Милев“ Марина Кирова, която ще изпълнява хитове на Лили Иванова, и певческата група на председателите на читалище от община Добричка – „Пъстроцвет“. Организаторите са подготвили специална изненада за публиката.  

c