Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Четири проекта за обновени междублокови пространства са подадени в Добрич

Изтече срокът за подаване на проекти за участие в общинския конкурс „Заедно можем“

На 7 май изтече срокът за подаване на проекти за участие в общинския конкурс „Заедно можем“. Желание за облагородяване на междублоковите си пространства са изявили четири групи добричлии. Проектите ще бъдат разгледани и оценени от специално назначена от кмета на Добрич комисия на 10 май, след което на същия ден ще бъдат обявени победителите.

Условие в конкурса беше и последваща поддръжка от гражданите на заявените за облагородяване междублокови си пространства.

Конкурс за проекти за зелените площи край блоковете обяви Община Добрич 

Конкурсът „Заедно можем“ бе обявен на 4 април, като целта му тази година бе не само да се облагородят нови междублокови пространства, но и да се стимулират гражданите на Добрич да се грижат за тяхната поддръжка.

Гражданите кандидатстваха в рамките на конкурса със свой проект за желаната визия на своето междублоково пространство (рисунки, скици, необходимото количество и видове растения).

Проектите трябваше да включват само зелените площи в междублоковите пространства и да не включват асфалтиране на паркинги и подстъпи към блокове, както и изграждане на детски и спортни площадки.

Необходимо беше при изпращане на проекта да се представи и списък, удостоверяващ съгласието с условието за поддържане на поне 50% от живущите в етажната собственост.

Изпълнението на печелившите проекти ще бъде осъществено в подходящ за посадъчни дейности период.

Снимката е илюстративна

c