Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Частно езиково училище „Леонардо да Винчи“ в Добрич отличи своите най-изявени възпитаници (СНИМКИ)

В залата на Младежки център – Добрич Частно езиково училище „Леонардо да Винчи“, което днес отбеляза своя патронен празник, отличи най-изявените си възпитаници на първите годишни награди „Звездите на Леонардо“.

В началото на церемонията Нели Николаева, директор и съосновател на учебното заведение, призова семействата на учениците да ги даряват с обич, да ги учат да даряват обич и да казват „благодаря“. „Нека всички заедно правим малки стъпки и учим нашите деца да градят – нещо ново, нещо свое, да надграждат това, което ние сме направили, и да не рушат“, каза още тя.

В категорията „Рицар на словото“ бе отличен петокласникът Константин Колев. Ученикът получи своята награда от Адриана Вълчева, преподавател по български език и литература, която сподели, че той влага много красота, отговорност, почит, любов и уважение към словото и хората, които го слушат.

Десетокласникът Жулиан Димов грабна статуетката в категория „Визуални изкуства и актьорско майсторство“. Той е класиран първи на Националния ученически конкурс за рисунка, посветена на Алеко Константинов, на Община Свищов, а през 2023 и 2022 г. се нарежда съответно на първо и второ място на общинския етап от Международния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“.

Наградата „Звезда на Леонардо“ в категория „Музикално дарование“ отиде при детски оркестър „Лео“ за участието му във всички концерти на училището и детската градина. Тя бе връчена от Деян Дженков, ръководител на школата по акордеон при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ в Добрич.

За посланици на науката бяха обявени дванадесетокласниците София Осипова, заела I място на областен кръг на Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, и Делян Димитров – победител в Националния конкурс SUPER STEM през 2020 и 2023 година.

Статуетките на двамата зрелостници връчи Диана Петрова, старши експерт по природни науки и екология в Регионалното управление на образованието в Добрич. Да бъдеш посланик на науката в училище означава не само да работиш за усъвършенстване на своите способности, но и да увличаш и вдъхновяваш връстниците си да се развиват, за да могат да преследват мечтите си, каза тя. 

Спортист на годината на ЧЕУ „Леонардо да Винчи“ стана седмокласникът Давид Николов – световен шампион по карате в Италия от септември миналата година, носител на седем златни медала от държавни първенства в България, шампион на Гран При на Словакия и златен медалист от Международния турнир „Купа Контакт“ в Букурещ.

„Звезда на Леонардо“ за цялостен принос получиха зрелостникът Делян Димитров и преподавателката Диана Драганова. Тя благодари на родителите, които поверяват децата си на екипа на учебното заведение с вярата, че „ние ще се справим да превърнем техните камъчета в прекрасни диаманти“.  

Между връчванията публиката имаше възможност да се наслади на музикални изпълнения на ученици от ЧЕУ „Леонардо да Винчи“.

 

c