Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов представи кандидатите за кметове и общински съветници в Добрич (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Добрич, за да представи кандидатите за кметове и общински съветници в областта. Препълнената зала на драматичния театър го посрещна с продължителни аплодисменти. Преди да влезе в залата, Борисов се поклони на паметника на освободителя на Добруджа ген. Иван Колев.  

"Искам да обърна внимание на паметника на ген. Колев: преди години при мен дойде Валери Симеонов и ми разказа тази част от историята, не знаех, не бяхме учили. Впоследствие направихме този паметник, който е събирателен образ на българското общество - страната ни има паметта и признателността на много националности, гинали за свободата ни и ние сме се отнасяли с уважение", каза Бойко Борисов, председател на ГЕРБ. 

На голям екран присъстващите в залата можеха да видят проекти, осъществени в Добрич  при управлението на ГЕРБ. 200 милиона лева, вложени в пътища, училища, градския парк в Добрич и много други.

"Ние правим правилните неща, които касаят хората. Това мога да ви го обещая. Защо е важно. И със сегашния кмет за тези осем години с право мога да дойда в Добрич, Карапелит, Шабла, Каварна, Балчик, да не пропусна някой, защото над 200  милиона са вложени тук. Булевардите ви. Помня, когато ходихме по дупките, сега като минеш, с асфалт, всичко е хубаво. Паркове, стадиони. По памет мога да се сетя за много пъти. Помня, че тук показахме една чаша, като изсипеш 80% остават толкова (показва бутилка с вода), а вие плащахте, хората от Добрич, разликата", каза лидерът на ГЕРБ.

"Днес за съжаление в Добрич не виждаме проекти и програми, видяхме много повече кредити и то такива кредити, с които бяха финансирани поредните некачествени ремонти с осезаемо усещане за корупция. Ние не искаме да виждаме такъв, нито град Добрич, нито област Добрич. Хората, които се занимават с управление в областта трябва да бъдат енергични, хора, които чиито семейства живеят в населените места и виждат своето бъдеще тук. Аз се радвам, че наред с програмите, които представиха нашите кандидати за различни инфраструктури проекти, те вложиха и много силен акцент върху хората, върху секторите, като “здравеопазване”, “образование”, “социални услуги”, защото ние трябва да направим така, че хората, не просто да остават тук, но да се връщат тук и да виждат своето бъдеще в градовете и в населените места, в които живеят", посочи Деница Сачева, народен представител, областен координатор на ГЕРБ.

"Кметовете имат много желания - за детски градини, паркове, улици, но пари в бюджета няма. Моите правителства са били два пъти на дефицит - първото заради фалита на КТБ и при ковида - тогава бяха 2% дефицит и бълвахме пари в бизнеса. Сега за 3 години са 3%  - това е пагубно. Аз съм консервативен - ще гладувам, но заем не взимам. Сега няма финансова дисциплина - има популизъм, безотговорност", каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ препоръча на Красимир Николов като кмет първо да изчисти площада от смрадта.

"Първото нещо, с което ще се заема като кмет на Добрич е да изчистим Добрич, защото чистотата не е функция на някакво богатство. Чистотата е отношение, чистотата е здраве, здравето на всеки от нас, на нашите гости, на нашите приятели. Няма сфера, по която започна да говоря да няма проблеми и на практика Добрич в момента е на дъното на всички класации по всички измерения от областните градове в България. Да се оправдаваш осем години, как някой ти е пречил постоянно, затова че ни си свършил нещо, как осем години са ти били малко да направиш това, което си обещавал е не просто смешно, това е скандално. И на всички казвам, само за да разберете, колко е този период. Това е времето, в което най-малките ученици, на които преподавам в 3 клас - 10-годишни деца, стават големи мъже, стават абитуриенти, стават студенти. Толкова са осем години. Така че благодаря отново на всички за подкрепата, за тази пълна зала и нека изчистим Добрич за един ден на 29 октомври с номер 7", каза Красимир Николов, кандидат за кмет на община Добрич.

"От вас зависи да променим картата за областта на предстоящите избори и силните екипи на ГЕРБ да поемат управлението.  Трябва да върнем блясъка на област Добрич, такъв, какъвто цялата област и най-вече областният град заслужава" каза Деница Сачева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

c