Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

БФС ще вложи 620 000 лева в ремонт на част от стадион „Пионер“ в Добрич

Общинският съвет на Добрич даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване на Българския футболен съюз на тренировъчно футболно игрище в Гаази баба, в началото на пътя за с. Богдан, за да бъде то обновено. Става въпрос за малкия терен с размери 72 на 48 метра от стадион „Пионер“. БФС има намерение да вложи 620 000 лева в него.

Имотът е с начин на трайно ползване стадион – футболно игрище, и е с площ 3 456 кв. м.

БФС има инвестиционно намерение да обнови едно от игрищата в целия комплекс от близо 19 дка, а именно тренировъчното футболно игрище с размери 72 на 48 м., намиращо се в източната част на парцела, с подход от северната му част. Ремонтът включва обновяване на основа, доставка и монтаж на изкуствена тревна настилка, доставка и монтаж на изкуствено осветление.

В социалната мрежа: Стадион „Пионер” е в плачевно състояние, къде отидоха 200 000 лева за ремонт?

От футболния съюз са уверили, че игрището ще бъде оградено, ще има осветителни тела и ще може да се ползва и за тренировки на детски формации. Бяха зададени въпроси дали ще има подход към стадиона, съблекални, паркинг, автобусна спирка и др. и бе предложено Общината да задели средства за прилежаща инфраструктура.

c