Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Баневи видяха намеса на Петьо Петров-Еврото при опит да ги принудят да продадат "Русалка"

Семейството Николай и Евгения Баневи заявиха в интервю за Би Ти Ви, че се жертва на групата на Петьо Петров - Еврото. Според тях е имало опит да им бъде отнет част от бизнеса по време на престоя им в ареста, след като бяха арестувани във Франция през 2018 г. Те разказаха, че са получили предложение да продадат ваканционното селище "Русалка", като голяма част от сумата да отиде при определени хора.

"Ние сме категорично под обсега на групата на Пепи Еврото, но не го познаваме. Не познаваме и Мартин Божанов-Нотариуса. Още докато бяхме в ареста ни предложиха услуги. Това стана чрез адвокати. Поискаха различни суми", каза Банев, след което съпругата му разказа подробности.

"Първото предложение беше още във Франция. То беше да прехвърлим ваканционното селища "Русалка". По този начин, когато бъдем докарани от Франция в България, ще бъдем пуснати с по-лека мярка. Офертата беше да продадем "Русалка" за 25 млн. лева. От тях 20 млн. да бъдат дадени, на когото трябва, а с останалите да живеем", обясни Евгения Банева.

Съпругът ѝ уточни, че предложението е направено от български адвокат, който е бил при тях на свиждане. Той отказа да спомене името му, защото е бил само посредник.

c