Сряда, 19 юни 2024

19.06.2024

Последвайте ни

Българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденските празници в област Добрич

Продължава доказалата се в годините добра практика за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи, съобщи МВР.

Смесените патрули ще подпомагат и регулират трафика по време на предстоящите празнични и почивни дни на територията на областите Видин, Добрич, Русе и Силистра. Пограничните райони са определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива, транзитно преминаващи за Република Гърция. Целта е засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата. 

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния.

Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други. Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони.

От „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

c