Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Ако на 25 януари не бъде избран председател на СОС, няма да остане изход, различен от нови избори за общински съвет, заяви Борис Бонев

Ако на 25 януари не бъде избран председател на СОС, няма да остане изход, различен от нови избори за общински съвет. Това заяви общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София)" пред журналисти, след като днес отново не бе избран председател на СОС.
Трябват ни поне осем общински съветници, за да има мнозинство в СОС. Ние през последните два месеца не сме спирали да предлагаме решения, заяви Бонев. Той припомни, че през тази седмица имаше отново разговори и беше предложено четвърто поредно решение за изход от кризата. "Много е трудно, когато от едната страна има хора като нас, които вече направихме компромиси и търсим изход от ситуацията, а от другата страна имаме само аргументи, че не им харесва начина, по който са поканени на разговорите и подобни оправдания", заяви Бонев.
Всички 61 общински съветници са избрани, за да служат на града, не само на партийния си интерес, подчерта общинският съветник. Ние, като най-голяма група, носим най-голяма отговорност, но това по никакъв начин не амнистира и останалите 38 съветници, допълни той. Бонев призова за конструктивност и политики за София. Бонев уточни, че в нито един от разговорите, които са водили до момента, темата за личността на председател на СОС не е била водеща. Нито пък са били поставяни „червени“ линии, свързани с тази личност, каза Бонев. Точно обратното- нашите "червени" линии в тези преговори винаги са били одит на общинските дружества, прозрачност, реформи, промяна на наредбите за повече ред и контрол в града, отбеляза Борис Бонев.
Той подчерта, че неговата група от самото начало говори, че ако се намери мнозинство, то трябва да бъде обединено около приоритети, реформи, а не около постове и позиции. "Много е тъжно, че сме в тази абсурдна ситуация и че вече два месеца вторият най-голям колективен орган в държавата след Народното събрание, не може да намери изход от тази ситуация и, че емоционално поведение взима връх пред разума", каза Борис Бонев. Той отбеляза, че все пак се вижда някакъв, макар и малък, напредък и изрази надежда другите политически сили също да предприемат подобен конструктивен подход.

c