Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

736 души са проверени при спецакцията край село Топола, девет са задържаните

736 души са проверени в специализираната полицейска операция, която се проведе вчера от Пътна полиция-КАТ, съвместно със служители на ИААА, Агенция пътна инфраструктура, митници и други служби на републикански път I-9, край каварненското село Топола. Проверени са 543 моторни превозни средства, информират от ОДМВР.

За нарушения по Закона за МВР до 24 часа са били задържани 9 човека. От КАТ са издадени са 104 фиша, както и 17 акта за административни нарушения и 23 протокола.

Установени са трима пияни шофьори, един с наркотици, двама неправоспособни.

Следващата такава проверка ще е следващия месец. Тези специализирани операции по пътно-транспортния травматизъм са ежеседмични, дори ежедневно се поставят конкретни задачи на служителите, осъществяващи контрол по пътното движение – за водачи, управляващи под въздействие на алкохол, наркотици и неправоспособни, които с поведението си на пътя вляят на обстановката, посочи вчера началникът на Пътна полиция Жулиян Минев.

„Републикански път 1-9 е, може би, най-натовареният от гледна точка на автомобилното движение на територията на цялата област през летния сезон, тъй като е основна артерия от границата с република Румъния към черноморските курорти, както на територията на област Добрич, така и на юг към областите Варна и Бургас“, посочи Минев.

c