Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

30-годишен криминален тип от Добрич пребил без причина познат на улицата, отива на съд

Чакат го от три до десет години затвор

С обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич 30-годишният Й.Д. отива на съд за това, че причинил тежка телесна повреда на свой познат.  

На 18 март тази година мъжът, заедно със свой приятел, отишли до автомобилен сервиз по улица „Бойчо Огнянов“ в град Добрич. Й.Д. забелязал познат, който минавал близо до въпросното място, и бързо се запътил към него. Без никаква видима причина, съвсем изненадващо, го ударил с юмрук в областта на главата. Другият мъж паднал на земята безпомощен и в безсъзнание. След това нападателят се приближил и го ритнал в гърдите.

Свидетели на случилото се намесили и 30-годишният мъж избягал. Потърпевшият  незабавно бил отведен в болнично заведение, където лекарите установили, че има реална опасност за живота на 43-годишния мъж, който получил тежки мозъчни травми. Те предизвикали постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, разстройство на съзнанието и увреждане на десни ръка и крак.

В хода на разследването нападателят бил привлечен като обвиняем и „задържан под стража“.

Й.Д. е добре известен на органите на реда и е осъждан три пъти. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд-Добрич. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на три до десет години затвор.

c