Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

30-годишен добричлия бе осъден на 4 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда на познат

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич 30-годишният Й.Д. е осъден ефективно за това, че е причинил тежка телесна повреда на свой познат, съобщават от Апелативна прокуратура Варна. От държавното обвинение са поискали наказание от 6 години „лишаване от свобода“, а съдът е приел изцяло изложените мотиви, като е постановил именно такава присъда. Й.Д. се е възползвал от правото си да поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, и е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така, след редукцията с оглед на съкратената процедура, наказанието е намалено до 4 години „лишаване от свобода“.

Престъплението, за което е осъден 30-годишният мъж, е извършено на 18 март 2023 година. Подсъдимият се намирал до автомобилен сервиз, намиращ се на улица „Бойчо Огнянов“ в  Добрич, когато забелязал свой познат. Без никаква видима причина, съвсем изненадващо, той се приближил до него и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата. Мъжът паднал на земята безпомощен и видимо в безсъзнание. След това Й.Д. му нанесъл още един удар в областта на гърдите. Потърпевшият бил отведен незабавно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Имало реална опасност за живота на мъжа (43 г.), тъй като той получил тежки мозъчни травми, които наложили оперативна намеса.

В хода на процесуалните действия по случая категорично била доказана съпричастността на Й.Д. към извършеното престъпление. Той бил привлечен в качеството му на обвиняем и „задържан под стража“ след уважено искане на Районна прокуратура – Добрич.

Присъдата на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.

c