Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата няма да повдига обвинение за побоя над кмета на Белгун

По случая с побоя над кмета на Белгун няма да се повдига обвинение, съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев, като цитира наблюдаващия прокурор.

Материалите по случая са били изпратени на наблюдаващия прокурор по-рано този месец. Той се е запознал и ги е върнал за предявяването им на пострадалия. Няма привлечено лице в качеството на обвиняем, защото според наблюдаващия прокурор няма основание за извършване на такова процесуално-следствено действие, посочи Илиев.

Разследват побой над кмета на с. Белгун

Пострадалият – кметът на Белгун Благомир Станев, трябва да бъде запознат с всички доказателства по делото и евентуално да направи възражения или искания за събиране на доказателства.

Тепърва ще се изясни каква е причината държавното обвинение да откаже да повдигне обвинение – поради неустановен конкретен извършител, защото телесната повреда е престъпление от частен характер или по друга причина – това ще стане ясно от финалния акт на прокурора, каза Илиев.

Благомир Станев бе бит по време на парламентарните избори през април 2021 г., а прокуратурата образува досъдебно производство. Самият Станев твърди, че побоят е бил заради резултатите от изборите.

Съветниците в Каварна с декларация за случая „Белгун“, председателят на ОбС остава

На 5 април 2021 година в Окръжна прокуратура Добрич е постъпила жалба, която е изпратена в ОДМВР за извършване на проверка. С разпореждане на прокурор в ОП Добрич са дадени конкретни указания. След изпълнение на указанията и съгласуване с наблюдаващия прокурор материалите от извършената проверка са изпратени в ОП Добрич, като по случая бе образувано следствено дело, по описа на Окръжния следствен отдел при ОП Добрич.

c