Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Съветниците в Каварна с декларация за случая „Белгун“, председателят на ОбС остава

Председателят на Общинския съвет на Каварна Йордан Стоянов остава на поста си след тайно гласуване на днешната извънредна сесия на местния парламент.

Предложението за предсрочното му освобождаване, внесено от 7 общински съветници, не бе прието. От общо 17 гласували, „за“ отстраняването на Стоянов бяха 8 съветници, „против“ – 7, а двама гласуваха „въздържал се“. За да бъде освободен Йордан Стоянов бяха необходими 50% плюс един от гласовете, или общо 9 вота.

Предсрочно освобождаване на председателя на ОбС в Каварна искат съветници

Припомняме, че съветниците поискаха отстраняване на Йордан Стоянов с аргументи за системно неизпълнение на задълженията му, както и заради това, че е допуснал името и позицията му в Общинския съвет да бъдат замесени в скандалния случай с побоя над Благомир Станев. Стоянов категорично отхвърли обвиненията, касаещи неизпълнение на служебните му задължения като несъстоятелни, а по повод на случая с кмета на Белгун заяви, че правораздавателните органи ще се произнесат по казуса.

По-рано на сесията, напълно единодушно със 17 гласа „за“ беше приета декларацията, с която остро се осъжда посегателството срещу кмета на село Белгун Благомир Станев.

Разследват побой над кмета на с. Белгун

Благомир Станев

„Всеки български гражданин има право на свободно волеизявление, на лична доброволна преценка и решение за кого да даде своя глас по време на избори, без това да застрашава неговата личност“, се казва в декларацията. С нея се възразява срещу „омразата, гаврата с човешкото достойнство, насилието и нетърпимостта сред хората и сурово се осъжда нападението срещу избрания кмет на село Белгун Благомир Станев".

Председателят на ОбС в Каварна Йордан Стоянов: Правовият ред днес се запази

Нина Ставрева: Това е само началото и ние няма да се откажем

Красимир Кръстев: Европейските прокурори трябва да започнат от Каварна

c