Водещи новини Крими

Осъдиха прокуратурата заради родения край Балчик масов убиец Росен Ангелов

Ангелов е намерен на 7 януари в изоставена къща в с. Луково. Откриват го след мащабно издирване, прострелян в леглото, а до него имало таблет, от който е гледал детско порно

Стефана Елисаветова, майка на 18-годишния Боби, един от шестимата убити в Нови Искър в новогодишната нощ на 2017 г.,  спечели дело на първа инстанция в Софийски градски съд за обезщетение от 160 хил. лв. от прокуратурата, която не е направила всичко възможно да открие и приведе в затвора рецидивиста Росен Ангелов-Горския, а 8 г. по-късно той убива шестима души. Прокуратурата ще трябва да плати и лихви, като цялата сума е около 240 хил. лв.

Росен Ангелов е от добричкото село Змеево. Учил е в училището в село Дропла, но от 40 години живее в столицата.

В къща в Нови Искър да посрещнат 2018 г. са се събрали Неделчо Юнаков на 41 г., приятелката му Кети Кюхова, майка й Еленка Бурджиева и 16-годишната й дъщеря Нанси с 18-годишния й приятел Боби, както и синът на Неделчо – 20-годишният Георги. Кети и Ангелов са имали връзка преди години, но се скарали. В новогодишната нощ той решил да убие бившата си и новия й приятел. В двора е посрещнат от семейното куче Нерон, което Горския убива с един изстрел. На първия етаж в къщата на семейството вижда съперника си за любовта на Кети – Неделчо, и сина му Георги. Ангелов стреля в телата им с близо 15 изстрела и по един контролен в главите им. После влиза в спалнята и стреля по легналата баба Еленка. Учениците Боби и Нанси чуват стреблата и опитват да се скрият на горния етаж. Ангелов открива и тях и ги убива с пистолет “Берета”, 22-ри калибър. Убиецът събира гилзите, опитва да изчисти къщата и да замаскира престъплението, като мести труповете и ги слага един върху друг. После ще се окаже, че Кети е убита от него малко по-рано, а тялото й е хвърлено в кладенец наблизо. Горския се укрива цяла седмица. Телата на убитите са открити едва на 2 януари 2018 г., а никой от съседите не е чул изстрелите в новогодишната нощ заради гърмежите от пиратки и фойерверки и саморъчно направения заглушител.

Шесторният убиец Росен Асенов е от Балчишкото с. Змеево

Ангелов е намерен на 7 януари в изоставена къща в с. Луково. Откриват го след мащабно издирване, прострелян в леглото, а до него имало таблет, от който е гледал детско порно.

Оказва се, че Росен Ангелов е обявен за издирване преди години и е трябвало по това време да е в затвора. Той е рецидивист с няколко присъди. Една от тях е за изнасилване от 1998 г. Последната му присъда 8 г. затвор за блудство с 11-годишно дете е влязла в сила на 22 декември 2009 г. Той обаче така и не попада зад решетките, защото умело се укрива. За да се стигне до потресаващото шесторно убийство в първите минути на 2018 г.

Ако по това време е бил в затвора, нямало е да се стигне до кървавата баня, категорични са роднини на убитите. Ангелов е бил обявен за издирване, а на 22 юни 2015 г. за него е издадена европейска заповед за арест.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.