Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

13 души са задържани в област Добрич при акцията срещу разпространение на дрога

Задържаните в област Добрич при проведената вчера специализирана операция във връзка с противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, са 13 лица. Това съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, директорът на ОД на МВР ст. Комисар Цветан Пировски и говорителя на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Те определиха като добри резултатите от операцията.

Образувани са 8 досъдебни производства. Тепърва ще се изяснява дали задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми или част няма да бъдат свидетели, обясниха от прокуратурата.

Даниел Илиев - говорител на Районна прокуратура и Радослав Бухчев - окръжен прокурор

Във връзка с разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и окръжния прокурор беше възложена проверка на ОД на МВР във връзка с противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества са извършени множество специалидизирани полицейски операции, съобщи Даниел Илиев.

Около 16 часа вчера е извършена проверка в частен имот в Добрич, при който са иззети 15 пакета с  амфетамин с тегло 12 грама, два пакета с марихуана с тегло 1 грам и сумата от 30 180 евро. Извършителят е от Добрич, познат на органите на МВР. Задържан е и е привлечен по обвинение за държане на дрога. Предстои да се извърши преценка от наблюдаващия прокурор дали да е задържан с мярка до 72 часа и дали да бъде поискана мярка задържане под стража.

Ст. комисар Цветан Пировски - директор на ОД на МВР

На територията на Балчик има задържани за 2,6 грама метамфетамин. Двете лица са били в една кола. Пристигнали са от Варна. На КПП-то полицаите направили засада, задържали ги и при проверката установили дрогата.

На територията на община Каварна е заловено лице, което е управлявало моторно превозно средство  след употреба на наркотични вещества. Такъв случай има и град Добрич.

Към момента няма информация дали има връзка между задържаните.

Акцията продължава, има изградени КПП-та. Продължават проверките за управление на МПС след употреба на наркотици. Продължава да се работи по някои от случаите.

c