Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Впечатляващо СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич почете патрона си (+видео)

Празничния концерт по случай патронния празник на СУ "Свети Климент Охридски" или още по-известно, като "Фамилия Охридски" събра ученици, родители, бивши възпитаници и колектива на училището.

Тази година концертът е разделен на две части – празничен концерт за малките ученици и поп-рок и хип-хоп концерт за големите, като се акцентира на учениците от 7-ми от 8-ми клас. Концертната колаборация е под надслов "Ние сме в Охридски и Охридски е в нас!".

Първият концерт събра на една сцена деца от класовете по пиано, китара, флейта, акордеон, медни духови инструменти, ударни и фолклорни, както и вокална и фолклорна групи. Те изпълниха класически произведения, като менует на Й.С.Бах, детски песни, "Хубава си моя горо", както и няколко фолклорни творби с музика и танци. Концертът завърши с "Тракийски танц" от фолклорната хореогравска група под ръководството на Гергана Димитрова.

Концертната програма продължи с поп-рок и хип-хоп част, в която взеха участие по-големите ученици, а залата се изпълни с възхита и силни емоции. Сред изпълненията бяха вечни хитове и евъргрийни, както и естрадни български песни, формацията NNS Crew внесоха хаус музика, хип-хоп и брейк денс в залата, а вокалната формация The Group изпя най-популярните песни на всички времена. Целият концерт бе съпроводен и от музикалния тон на Капитанов Брас Бенд и ударната секция.

Концертната програма завърши с всички участници на сцената, както малки, така и големи, които изпълниха песента "We are the world" на Майкъл Джексън.

От ръководството на СУ "Свети Климент Охридски" споделиха, че на пролет готвят още по-грандиозен концерт в някоя от големите зали на града или на открито.

https://youtu.be/uQyH6-JVECc
https://youtu.be/LxQJ4Jz-J2E
c