Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Малкият син на Сополанкото Алтън е задържаният с кокаин днес в Добрич

Алтън Росенов Асенов е 24-годишниият мъж, който днес е заловен да продава кокаин, съобщиха източници на Про Нюз Добрич, близки до разследването. Той е по-малкия син на Росен Асенов Ников, известен с прякора си Сополанкото.

Той е заловен при специализирана полицейска операция по линия на разпространение на наркотични вещества в Добрич. Младият мъж е задържан в момент на продажба на кокаин. При обиск в дома му е намерен плик с 37 грама кокаин.

В Добрич задържаха 24-годишен дилър при продажба на кокаин

Той има и друго висящо дело за наркотици. През август 2019 година  в района на комплекс “Приказките” по бул. “Русия” 21-годишният тогава Алтън и баща му бяха арестувани. Спрямо сина бе повдигнато обвинение за това, че  като извършител, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. Според обвинението баща му е участвал в извършване на престъплението като помагач. По делото има назначена физико-химическа експертиза и се очаква обвиненията срещу бащата и по-малкия син скоро да влязат в съда.

Сополанкото е задържаният наркодилър от Добрич – за пореден път е арестуван

Междувременно бащата и по-големият син Асен, известен с прякора си Долара, влязоха за дни в затвора във Варна за трафик на синтетична дрога Това се случи осем години след като бяха заловени. Но присъдите им бяха такива, че те трябваше да останат зад решетките само броени дни, след като сключиха споразумения и беше приспаднато времето на ареста им – зад решетките и домашен арест. Двамата бяха освободени от затвора в края на август. Няколко дни преди това в Окръжен съд Шумен са били образувани дела, с които съдът е присъединил присъди от по две години затвор по стари условни присъди на Росен и на Асен – по дело за побой и повреждане на лек автомобил. Решенията бяха потвърдени от  Апелативния съд във Варна. Докато ги изчакваха обаче Росен отново беше хванат с 90 грама кокаин. Той е осъждан общо пет пъти.

Снимката е от задържането на Росен Асенов и сина му Алтън през 2019 г.

c