Вторник, 07 май 2024

07.05.2024

Последвайте ни

За хазарт изхарчил откраднатото от жилище в Добрич маскираният нападател

Собственикът на дома го изненадал с бухалка, но два пъти по-младия престъпник му я отнел и го ударил по главата

Районната прокуратура задържа за 72 часа 38-годишния К.Д., извършил дързък грабеж в Добрич, като е употребил сила. Наблюдаващият случая прокурор е внесъл в съда искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража,  съобщават от Апелативната прокуратура.

В ранните часове на 22 април мъжът, който имал финансови проблеми, се насочил към дома на възрастен мъж, за когото имал информация, че разполага с пари. Маскирал се и влязъл необезпокояван в жилището, като мислел, че е празно. За негова изненада там срещнал 74-годишния собственик на апартамента. Той погнал нападателя с бухалка. Значително по-младият от него  престъпник обаче успял да я изтръгне от ръцете му и го ударил по главата с нея. След това бързо претърсил една от стаите, където намерил чантичка и портмоне, взел ги и избягал. В тях имало 850 лева. Внесъл ги по сметката си и проиграл откраднатото в онлайн казино.

Веднага след подаването на сигнала за дръзкия грабеж започнало незабавно разследване. К.Д. бил задържан и обвинен.

Жертвата му е настанена в болница с комоцио, без опасност за живота.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Добрич. Определението на съда се очаква да стане ясно в днешния ден.

c