Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Сополанкото е задържаният наркодилър от Добрич – за пореден път е арестуван

Росен Асенов Ников, известен с прякора си Сополанкото, е 51-годишният мъж, задържан с над 90 грама кокаин с цел продажба, научи Про Нюз Добрич.

Той е добре известен на полицията. Осъждан е общо пет пъти, включително за разпространение на дрога.

Освен това е обвиняем по друго досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Той е безработен и няма източник на постоянни доходи, посочват от прокуратурата. 

Сополанкото е бил задържан на 11 октомври 2022 година. При личен обиск, в него са намерени и иззети 93,32 грама кокаин. Наложено му е задържане до 72 часа, след което съдът ще определи мярката му за неотклонение.

Сополанкото и Долара от Добрич излязоха от затвора, скоро влизат отново

Неотдавна Росен Асенов Ников – Сополанкото и синът му  Асен Росенов Асенов – Долара лежаха в затвора за трафик на синтетична дрога Осем години след като бяха заловени баща и син влязоха в затвора, но присъдите им бяха такива, че те трябваше да останат зад решетките само броени дни, след като сключиха споразумения и беше приспаднато времето на ареста им – зад решетките и домашен арест. Двамата са освободени от затвора в края на август. Няколко дни преди това в Окръжен съд Шумен са били образувани дела, с които съдът е присъединил присъди от по две години затвор по стари условни присъди на Росен и на Асен – по дело за побой и повреждане на лек автомобил. След обжалване делата са в Апелативния съд във Варна.

Потвърдиха задържането под стража на Сополанкото и сина му от Добрич

Междувременно обаче Росен е арестуван с дрога.

Той има и друго висящо дело за наркотици. През август 2019 година  в района на комплекс “Приказките” по бул. “Русия” Росен Асенов Ников, по прякор Сополанкото, и 21-годишният му тогава син Алтън.  Спрямо сина е повдигнато обвинение за това, че  като извършител, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. Според обвинението баща му е участвал в извършване на престъплението като помагач.

По делото има назначена физико-химическа експертиза и се очаква обвиненията срещу бащата и по-малкия син скоро да влязат в съда.

c