Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мъж почина на портала на болницата в Добрич

Пациент почина на портала на МБАЛ в Добрич днес, научи Про Нюз Добрич. Той е трябвало да бъде приет за лечение в болницата, но не успя да стигне до нея.

Свидетелка на случилото се разказа в социалната мрежа за случката.

„Умира ми се, крещи ми се. Искам просто да не бях виждала това. Меко казано съм шокирана и потресена на какво станах свидетел току-що. Надявам се, че са спасили живота на човека, но по всичко личеше, че той е издъхнал пред спешният кабинет в нашия прекрасен град“, сподели Севии М. Илиева.

Жената твърди, че човекът е бил паднал пред стълбите на Спешно отделение, а от там никой не е реагирал. Както и от двете линейки, които са били там. „А около него 10 човека само крещим някой да помогне на този човек. Нагло беше от страната на единия охранител да казва да звъним на 112. Е, аз се обадих. И техният отговор беше: "Не ни занимавайте с човек, който и без това е до спешният ви център!"

„Гледахме как един човек си отива и никой нямаше силата да му помогне“, споделя тя и не проумява на какво е станала свидетел.

Мъжът е бил диагностициран с Covid-19 от две седмици. Имал и сърдечно заболяване. Една от кардиоложките в доболничната помощ го е консултирала и той е имал направление за хоспитализация, обясниха за Про Нюз Добрич източници от лечебното заведение.

От там подчертаха, че мъжът е паднал на портала на болницата, а не пред Спешно отделение, което е в Хирургическият корпус на МБАЛ и доста по-навътре в двора. Близките на мъжа отишли да вземат количка, с която да го закарат до Спешното. Но докато количката стигне до портала, той вече бил починал. Отзовали са се както от ЦСМП, така и от болницата, увериха от лечебното заведение.

Според медици най-вероятната причина за смъртта на мъжа е инфаркт.

c