Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С урок за Добруджа посрещнаха първолаци в Училището по изкуствата в Добрич (снимки)

Необичаен, но много вдъхновяващ, бе първият час на най-малките ученици от първи „в“ клас "Добруджанче" на СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич. Те научиха много за своя роден край Добруджа, което техният класен ръководител Даниела Петрова и помощник-учителят Петранка Куманова, им предадоха с много игри, забавни въпроси и награди. За всички тях учителките, чието облекло също беше с фолклорни мотиви, бяха подготвили медали с имената им и красиви тематични подаръци. Цялата атмосфера в класната стая бе подчинена на българщината и традициите.

Училището предлага целодневна организация на обучение на учебния процес на учениците в начален етап като гарантира отлична подготовка, много забавни и полезни дейности.

Първи „в“ клас е с разширена подготовка по хореография. По време на обучението си в СУ „Св. Климент Охридски“ децата ще станат част от вълшебството и красотата на българския фолклор, ще усвоят движения и ритъм, за да се потопят в магията на танца.
Но днес те научиха първия си урок за родния край. Посрещнаха ги в класната стая по стародавна традиция с дъхав добруджански хляб и сол. За тях би традиционният училищен звънец, който даде началото на игра, свързана с Добруджа.

С много слънчево настроение децата попиваха всичко за своя роден край, за традициите на предците си, за да се потопят в културата на Добруджа, а усвоят нейното наследство и се превърнат в нейно бъдеще.

c