Водещи новини - дясно Добричка Култура Общество

Родственици и гости посрещат четири села в община Добричка на 6 септември

Празничен ще е и тазгодишния 6 септември за жителите и гостите на четирите добруджански села Овчарово, Батово, Златия и Божурово.

Шестият ден на септември по традиция се е утвърдил като празничен за четири села в община Добричка. Тържествата в село Овчарово ще започнат още на 5 септември. За 18.30 ч. е предвидена празнична литургия, която ще предшества фолклорния концерт. Тържествената вечер в навечерието на Деня на Съединението ще завърши със заря, съобщи кметът на село Овчарово Николай Николов.

С богата програма ще отбележи своя празничен ден село Батово. 11.00 е началният час на празничния концерт, сподели кметът Мариана Димитрова. 80-годишнината от преименуването на древното село Чаталар в село Батово ще бъде отбелязана с представянето на книгата на Георги Казанджиев „История на село Батово“. Жителите и гостите на Батово ще имат възможност да празнуват заедно с оркестър „Мега“.

Ежегодният събор на село Златия, който тази година е под надслов ,,Да се обединим около българския фолклор и традиции!“, ще започне в 10.00 часа. В празничния концерт на площада пред читалището ще се представят група „Пъстроцвет“ и самодейци от читалище „Георги Раковски“, сподели кметският наместник Галина Костадинова.

източник: Пресслужба на Община Добричка

Своите пожелания за здраве и благополучие към всички жители на Овчарово, Батово, Златия и Божурово отправя кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.