Водещи новини - дясно Общество Спорт Туризъм

Над 200 тенисисти от 8 държави мериха сили на турнири в Албена, отборен триумф за Добрич

В почивните дни във ваканционно селище Албена се проведе пореден спортен форум с международно участие. “Тенис на маса” в България събра на едно място 48-ия Държавен индивидуален шампионат за ветерани за всички възрасти при мъжете и жените и третото издание на Международния открит и ветерански пролетен турнир “Албена 2022”.

В държавния шампионат участваха 140 състезатели от цялата страна, които се бориха за купите и медалите в 17 дисциплини при мъжете и жените. Лидерите във всяка дисциплина успяха да демонстрират своите качества и до изненади не се стигна, съобщиха от организационния екип на турнирните надпревари.

Най силно се представиха състезателите на клубовете “Дама купа” /Добрич/, “Торнадо” /Ст.Загора/, “Родопи” /Момчилград/, “Морските дяволи” /Варна/, “Асара 08” /Симеоновград/, “Роко” /Шумен/ и др. Призьорите бяха наградени от Председателя на Българската мастърс федерация, олимпийската шампионка по гребане от “Монреал 1972” Здравка Йорданова.

В Третия Международен пролетен турнир по тенис на маса”Албена 2022″ участваха 97 състезателя от България, Румъния, Индия, Украйна, Турция, Германия, Австрия и Киргизстан.

Шампион на открития майсторски турнир убедително стана бившият турски национал Мурат Ериш, който надигра на финала българина Борислав Стойнов /Пловдив/. В шестте ветерански категории битките бяха епични. Ето и шампионите:

  • ветерани жени – Муун Муун Мукхерджи /Индия/, надиграла на финала Анастасия Федоренко /Украйна/
  • ветерани 70+години – Мирон Дмитриев /Украйна/, надиграл на финала Валентин Стойчев /България/
  • ветерани 60-69 години – Ливиу Петреску /Румъния/, победил на финала Нурдин Сапарбаев /Киргизстан/
  • ветерани 50-59 години – Тихомир Мичев /България-Варна/, победил на финала Янко Димитров /България-Варна/
  • ветерани 40-49 години – Мурат Ериш /Турция/, спечелил финала срещу Драгомир Драганов /България/
  • ветерани 30-39 години – Александър Георгиев /Австрия/, спечелил финала срещу Божидар Танев /България/

Организаторите на прекрасния празник на тениса на маса от Българска мастърс федерация и СК “Дама купа” изказват от името на всички участници и гости гореща благодарност към домакините от ваканционно селище Албена за предоставените им прекрасни условия за игра,почивка и забавления.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.