Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

От 1 юни билетът за градския транспорт в Добрич се вдига от 1 лев на 1.20 лв.

От първи юни 2022 година билетът за градския транспорт в Добрич става 1.20 лева. Това се случва с влизането в сила от тази дата на новата организация на транспорта в града. Досега за еднократно пътуване добричлии плащаха по 1 лев.  

Новата цената от 1.20 лв. бе обявена преди няколко месеца. Дали тя ще бъде задържана, след като през това време поскъпнаха горивата и енергията?

„Има рентабилни линии и има такива, които не са, но ние не можем да лишим хората от транспорт. Когато получим цялата информация след 1 юни ще можем да кажем дали цената е достатъчна. Както виждате, проблемите в целия бранш са много сериозни. Всеки очаква активна намеса на държавата. Ние сме социално ориентиран бизнес, това е държавна политика. Комплексни са нещата и ако могат да бъдат облекчени превозвачите, това ще се усети от всички“, коментира управителят на „Градски транспорт“ Катя Петкова.

От 1 юни услугата обществен превоз на пътници на територията на града се възлага на Общинското дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД като вътрешен оператор. То ще обслужва 17-те линии и разполага към момента с 13 автобуса, 10 микробуса и 4 електробуса.

c