Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Хотели в Кранево масово отварят заради наплива на бежанци, приютили са 2000 украинци

Нови два хотела в Кранево отвориха врати през изминалите два дни и приютиха бягащи от войната в Украйна, научи Про Нюз Добрич от кмета на населеното място Румен Николов. Това са „Фрегата” и „Добруджа1”. Така вече в пет хотела в курортното село са настанени бежанци, другите са „Аква лайф”, „Интер парк” и „Ведрен” .

По информация на Николов в Кранево вече има над 2 000 украинци.

Вчера в хотел "Добруджа1" са били настанени 225 души, днес отваря и "Добруджа2", където очакват още 120 бежанци, съобщиха за Про Нюз Добрич от там.

Близо 1000 жени и деца от Украйна подслониха два хотела в Кранево

Според кмета, с изключение на „Интер парк” , където засега има само 30 настанени, останалите хотели са пълни.

Наложило се е прехвърляне на бежанци от хотел в друг заради недоволство от храната.

„Това е притеснително, защото ние не гледаме нашите деца толкова грижовно, колкото се стараем за украинците. И в края на краищата не виждаме необходимата благодарност”, коментира Румен Николов.

Хотелиер от Кранево: След 31 май ще сме принудени да гоним бежанците

Той сподели и за друг проблем, който е възникнал в Кранево. Разказа, че настанените в хотели в селото украинци пътуватходят до Варна и така в автобусите няма места за децата от Кранево, които учат в училища в морския град. „Автобусите, които обслужват линията Кранево-Варна, са крайно недостатъчно, с малко седящи места”, обясни кметът. Допълни, че се налага децата да ходят на централната спирка на автогарата, за да могат да се качат.

c