Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич заседава – вижте акцентите на сесията

Заседание на Общинския съвет на Добрич ще се състои днес. Предстои да бъде обсъден и одобрен Годишен доклад за наблюдение на изпълнението през 2021 година на План за интегрирано развитие на Община град Добрич – 2021 – 2027 година.

На заседанието ще се гласува дали да продължат действията, свързани с реализацията на проекта „Нов облик на централния пазар в град Добрич и прилежащата му територия“ заради оскъпяване на строително-монтажните работи.

В дневния ред на сесията са включени още приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич за 2022 г. и Програма и план за действие на Община град Добрич за изпълнение на националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета.

Съветниците трябва да одобрят поставяне на паметна плоча на фасадата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Местният парламент ще гласува отчет на Програмата за развитие на туризма в Община град Добрич през 2021 година и приемане на Програма за развитие на туризма в Община град Добрич за 2022 година.

Даване на съгласие на „Диагностично консултативен център I – Добрич“ ЕООД да закупи дълготрайни материални активи и необходимост от съфинансиране на ремонта на сградата на Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 година" са също акценти на сесията.

Ще бъде открита процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „СТОЛОВЕ” ЕООД.

c