Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

В Кардам откриха спортната година за конните турнири с елитни коне и жокеи

Турнирът започна с атрактивната надпревара на 4 магарешки каручки

15-ия турнир по конен спорт в памет на доц. Тодор Тодоров се провежда днес в крайграничното село Кардам след двегодишно прекъсване заради пандемията. Присъстващите имат удоволствие да се насладят на ездата на близо 30 елитни коне и жокеи, на надпревара с каручки, разходка с пони и много емоции.

Гости на събитието са народният представител Мая Димитрова, областният управител Галин Господинов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров.

В турнира участват 28 коня и четири магарешки каручки.

„Кардам е едно прекрасно място и успяхме да наложим турнира през последните години. След 2-годишно прекъсване поради пандемията имаме възможност отново да го проведем на легендарния стадион „Локомотив“ в Кардам. И, въпреки че селото няма футболен отбор, можем да организираме такива мероприятия, където хората да излязат и да се веселят“, каза при откриването кметът на селото Георги Събев.

„Спортната година за конните турнири започва от община Генерал Тошево, от село Кардам, откъдето започва България. Пожелавам на всички участници да са живи и здрави, да се срещаме на повече публични събития като този истински празник за селото“, каза в приветствието си Веселин Димитров. И пожела най-добрият да победи.

Турнирът започна с атрактивната надпревара на 4 магарешки каручки.

В състезанието по прескачане на препятствия (конкур ипик) ще премерят сили най-добрите коне и жокеи в цяла Североизточна  България. Участват клубове по конен спорт от Добрич, Варна, Шумен и др. 

За победителите са предвидени парични награди.

Турнирът в памет на бившия депутат от левицата доц. д-р Тодор Тодоров се провежда за първи път през 2006 година.

c