Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Нови 27 помагала по чужди езици са на разположение за ученици и педагози в област Добрич

Български преподаватели създадоха нови 27 учебни помагала на чужди езици, от които могат да се възползват учениците и педагозите в училищата с интензивно изучаване на чужд език, информират от Министерство на образованието и науката.

Материалите са по общообразователни предмети (биология, география, ИТ, история, химия, физика и философия) и могат да се използват в училищата с интензивно изучаване на чужд език, където различни предмети се преподават на друг език.

Ресурсите са налични на испански, немски, френски, английски и италиански език. Пълният списък и достъп до помагалата → ТУК

Помагалата са разработени от авторски екипи на различни езикови гимназии в България. В инициативата се включват Четвърта езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" и Първа езикова гимназия във Варна. Активно участват учители от профилираните езикови гимназии "Йоан Екзарх" във Враца и "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, както и от езиковите гимназии "Христо Ботев" в Кърджали и "Иван Вазов" в Пловдив. В разработването участват преподаватели от 164 гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" и от Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София.

Учебни ресурси на чужд език се подготвят за втора поредна година по националната програма "Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти", припомнят от МОН.
Материалите от първото издание могат да се видят на адреса: https://www.mon.bg/bg/100644/.

Пълен списък и бюджети на училищата, представляващи авторски екипи, които ще изготвят учебни помагала по модул „Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език” от национална програма „Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти”

c