Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Албена отново ще е домакин на фестивали на „Приятели на България”

Курортът Албена и тази ще бъде домакин на прояви на Фестивална програма „Приятели на България”, става ясно от информация, публикувана в сайта й. От 1 до 7 юли там ще се проведат 18-ият Международен хоров фестивал „Маестро Медникаров” и 23-то издание на Международния фестивал „Приятели на България”.

Целите и задачите на МХФ „Маестро Медникаров” са поддръжка и развитие на музикалното хорово изкуство, укрепване на професионалните и културни връзки, обмяна на опит между колективите и преподавателите, установяване на творчески и делови контакти между детските, младежките организации и учебните заведения от различните страни и други. Във фестивала мога да участват хорови колективи, хорови ансамбли /до 12 души/ и индивидуални изпълнители от музикални училища и такива на изкуствата, общообразователни учебни заведения, други образователни учреждения, дворци и домове на културата, творчески обединения и студия.  

Във МФ „Приятели са България” могат да се представят самодейни творчески състави, ансамбли, клубове, обредни групи и индивидуални изпълнители. Номинациите са класически танц, народен танц, модерен балет, мажоретен танц, пресъздаване на обичаи, естраден вокал, народен вокал, инструментално изпълнителско изкуство, театър (драматичен, музикален, художествена реч, и др.), живопис, изобразително изкуство, декоративно-приложно изкуство.

c