Водещи новини - дясно Общество

Становище на „ВиК Добрич“ относно сигнал за влошено водоподаване към селата Хитово и Алцек, Община Добричка

От дружеството „Водоснабдяване и канализация Добрич“ разпространиха становище във връзка с постъпило уведомително писмо от Акиф Салим, кмет на с. Алцек от 14.01.2022 г. за предстоящ протест на 17.01.2022 г. от 13:00 часа на територията на с. Хитово, по повод влошено водоснабдяване в двете села.

В него се посочва, че в дружеството е постъпил сигнал за проблем с водоснабдяването в горната част на  с. Алцек, като своевременно са предприели действия по обследване на трасето на захранващия водопровод от ПС Воднянци в посока водоем, захранващ с. Хитово и с. Алцек. Използван е целият наличен ресурс, обслужващ населените места на територията на Община Добричка за локализиране на проблемните участъци.

В становището се казва още:

Доставени са необходимите части, авариите са отстранени своевременно. Подменили сме една от силно амортизираните части от  захранващия водопровод към с. Алцек. Днес /14.01.2022 г./ започнахме поетапно подаване на водни количества за двете населени места, което изисква технологично време за напълването на напорния водопровод. Считаме, че най- късно в понеделник 17.01.2022 г. всички абонати на дружеството ще бъдат обезпечени с необходимите водни количества.

Искаме да Ви обърнем внимание, че към 14.01.2022 г., задълженията на абонати за консумирана вода от двете села, са както следва:

  • с. Хитово- 12 649,98 лв.
  • с. Алцек-   29 008,82 лв.

Въпреки натрупаните задължения и множеството открити злоупотреби по измервателните устройства, в това число и незаконни присъединявания, проявяваме толерантност и до този момент не сме предприели действия по прекъсване на нито един абонат.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *