Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С най-добрия апарат в света за обгрижване на бебета ще разполага болницата в Добрич

Община Добрич отпуска 50 000 лева за закупуването на модерен апарат за обгрижване на бебетата в Отделението на неонатология на Многопрофилната болница за активно решение в Добрич. Това реши Общинският съвет при актуализацията на бюджета за 2021 година.

Общинският съветник и член на здравната комисия д-р Хасан Ефраимов информира в социалната мрежа, че апаратът включва в едно интензивен инкубатор, реанимационна маса и термична маса. По думите му той е най-добрият  в света, производство на водеща японска фирма, известна с факта, че не прави компромиси с качеството. Апаратът е без аналог и с него Неонатологията в Добрич ще се нареди на челните места в страната.

До това се стигна, след като предната седмица се проведе среща на д-р Йовка Тихонова, завеждащ Отделението по неонатология и д-р Георги Желязков, изпълнителен директор на болницата с кмета Йордан Йорданов, на която те се обърнаха към Общината с молба за помощ, обясни д-р Ефраимов. По думите му техниката, с която разполага сега лечебното заведение, е само термична маса, без интензивен инкубатор и реанимационна маса, произведена през 1987 година.

„Честито на Добрич. Болницата наистина вече ще разполага с най-доброто в света. Апарат, за какъвто мечтаят дори водещи университетски болници в страната.  Бъдещите майки на Добрич вече могат да бъдат спокойни – новородените ще получат най-добрата помощ при нужда”, споделя д-р Ефраимов.

Снимката е илюстративна

c