Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

9-членно семейство с четири деца остана без дом при пожара в село Бобовец

Семейство от петима възрастни и четири деца – на 3, 6, 8 и 11 години, е обитавало къщата, която снощи изгоря при пожар в балчишкото село Бобовец. Това съобщи за Про Нюз Добрич кметът на населеното място Орхан Алиев.

Както Про Нюз Добрич вече информира пламъците в къщата вилняха след 20.50. Всички, които са били в нея, успели да я напуснат когато огънят лумнал. Пострадали няма.

Къщата не била на останалото без дом семейство, собственикът й му я предоставил за стопанисване. Алиев разказа, че запалването станало в стая, в която в момента не е имало никой. Живеещите в жилището го напуснали без проблеми.

Със съдействието на Община Балчик в момента членовете на семейството са приютени от близки и роднини. Ще се търси начин да бъдат настанени в общинско жилище. Секретарят на Общината Къймет Тургут се е ангажирала да бъдат осигурени дрехи, обувки, хранителни продукти и всичко от първа необходимост за децата и възрастните.

Пожар изпепели къща в село край Балчик

Пожарът вероятно е тръгнал от комин, който не е бил почистен, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич Тихомир Катранджиев. Пламъците са гасени от един екип огнеборци от Балчик.

При пожара е паднала покривната конструкция – около 80 квадратни метра, изгоряла е покъщнина. Сформирана е оперативно-следствена група, която ще изяснява причините за произшествието.

Снимката е илюстративна

c