Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Георги от Добрич: Емоцията на финала в „Гласът на България” беше като изригване на вулкан

„Щом хората са го решили, значи е имало защо да стигна до финала и второ място в „Гласът на България”. Не съм го очаквал. Общо взето гледах да си изпея песните както трябва и да се концентрирам върху моята работа. Това беше важното”. Това сподели за Про Нюз Добрич Георги Костадинов от Добрич. Снощи в пряко предаване по бТВ той стана втори в музикалния формат. Смята, че е спечелил с гласа си, с характера си, с добрината си.

Георги сподели, че не могат да се сравняват народната музика и тази, която той изпълнява. „Просто хората гласуваха за това, което им е най-близко до тях и това е народната музика. Има много хора, които я обичат и са израснали с нея. Може би има нужда самото общество да се завърне към корените си. Това е нашата музика – която ни е съпътствала и в добро, и в лошо и винаги е била до нас”, каза певецът. Той е категоричен, че от шестимата финалисти не е имало нито един, който да не e добър, всички са били различни, индивидуални, характерни.

Георги коментира факта, че два пъти негови изпълнения влизаха в Топ 10 на „Гласът” в световен мащаб и попадането на представянето им с Борис в Топ 10 на най-добрите битки в английския чарт. „Това само може да ме радва и да се чувствам горд”, каза той. Сподели, че участието му в „Гласът на България” му е дало най-вече любовта на хората, защото има много хубави коментари. „Хората много се радват. Успях да ги развълнувам, успях да ги разплача. Искат да изпълнявам авторска музика, която да представям на живо и да идват на концертите ми”, разкри певецът.

Добрич е родният ми град и много го обичам, сподели изпълнителят и благодари за подкрепата на всички добричлии. „Нашият град трябва да бъде виждан и чуван, защото има много хубави хора – категоричен е Георги. – Просто ние сме малко встрани от цялата информация за това какво се случва в България. Редно е да има някакъв фокус върху Добрич. Защото е прекрасен. И трябва да бъде популяризиран”.

Певецът сподели, че вече има предложения за три участия в различни градове в България, предстоят му няколко интервюто по бТВ. За сега няма някакви по-големи планове, защото много е прясно това, което се случи снощи. „Емоцията на финала беше като изригване на един вулкан. Всеки един изпълнител, който се качва на сцена, се чувства като една огромна батерия, която предава енергия, преминаваща през него. След като четири пъти си излязъл на сцената няма как да не се чувстваш леко отпаднал - емоционално и физически. Защото това беше финал и ти си се стегнал изключително много”, каза в заключение Георги Костадинов.

c