Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кампанията „Споделен хляб“ за подкрепа на бедни и бездомни хора стартира днес в Добрич

От днес стартира кампанията „Споделен хляб“ – съвместна инициатива на Фондация „Милостиво сърце“ и Клуба за народни танци „Жътвари” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Фондацията Александър Иванов. Целта е в навечерието на Коледните празници да бъдат подпомогнати с храни социално слаби хора, самотно живеещи, възрастни семейства с малки пенсии, жители на града в тежко финансово положение и бездомни хора.

Кампанията се провежда за пета година, а двете организации я правят съвместно от 2019 година когато е била много успешна. Тогава са събрани около 2,5 тона храни, подпомогнати са близо 500 души.

„Кампанията е с отворен край и ще продължи, докато има желаещи да дарят. Много хора ни търсят и след Нова година с желание да помогнат, защото бедните не се нуждаят само по празниците, те имат нужда от подкрепа винаги. Когато наближат празниците, добричлии сами започват да ни търсят и да ни питат за кампанията и как да дарят. Обикновено даряват тези хора, които в живота си са изпадали в тежко положение и знаят за какво става дума. Организации и фирми по-рядко откликват“, посочи Иванов.

Той обясни, че се приемат пакетирани хранителни продукти – олио, ориз, боб, леща, консерви, брашно, пастет, захар, макарони, локум, халва, вафли, чай и други, както и перилни и почистващи препарати.

Даренията се събират в клуб „Жътвари“, в сградата на Международния колеж срещу Общината, и в Центъра за временно настаняване към Фондацията на ул. „Шипка“ 5.

c