Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Опашки за Ковид ваксиниране в Добрич

Опашка от желаещи да се ваксинират имаше днес в зеления коридор на Медицински център „Вива Феникс“ в центъра на Добрич /в Коопчетата/. Повечето от хората споделиха, че правят ваксината, за да могат да ходят на работа, или за да пътуват. Предпочитаната ваксина е Янсен, тъй като е еднодозова и сертификат може да се получи веднага.

Телефонът за предварителни записвания е 0892 233 533.

Управителят на Медицинския център д-р Искрен Димитров съобщи за Про Нюз Добрич, че вчера в кабинета са се ваксинирали над 60 души, а днес цифрата може да бъде и по-голяма. Зеленият коридор, по думите му, досега е работил един-два пъти в седмицата в делнични дни, с предварителни записвания и то когато може да се осигури лекар. Очаква се обаче в следващите дни интересът към ваксинация да бъде по-голям.

Сериозен наплив към кабинета за ваксиниране има вчера и днес и в ДКЦ 2. Там ваксини се поставят на две места. Вчера са били имунизирани над 20 души, а днес се очаква да бъдат в пъти повече, каза управителят д-р Валери Веселинов. Ваксинацията става с предварително записване.

Той посочи, че лекарите и персоналът в поликлиниката тази сутрин са започнали нормално работа, следвайки един от трите варианта за задължителния за медицинските лица зелен сертификат – преболедуване, ваксинация или тестове. Д-р Веселинов допълни, че голяма част от колегите му са преболедували преди по-малко от 6 месеца, колкото е давността на този вид сертификат.

Ваксинация се извършва и в кабинет 201 в ДКЦ 1, след предварително записване, а сертификатите се издават в кабинет 420 между 15.15 и 16.15 часа.

В МБАЛ Добрич имунизират в петък със записване, а в понеделник има зелен коридор от 18.00 до 23.00 часа. В болницата в момента са заети 95% от ковид-леглата в отделението, а интензивните – 100%, каза изп. директор д-р Георги Желязков.

c