Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич ще гласува отново кредитите за новия пазар и за закупуване на 20 автобуса

Заседание № 24 ще проведе днес Общинският съвет на Добрич. В дневния ред на сесията са включени докладни записки, които отпаднаха или не бяха приети на заседанието през юни.

Съветниците ще разгледат Плана за интегрирано развитие на Община град Добрич (ПИРО) 2021 – 2027 г. Това е стратегическият документ, който определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките ѝ с други общини. На предишното заседание тази точка отпадна от дневния ред, като бе предложено да ѝ се посвети извънредна сесия.

Отново се внасят за разглеждане предложенията за поемане на два дългосрочни общински дълга – от близо 5 милиона лева за закупуването на минимум двадесет нови автобуса за обслужване на транспортната схема на града и от 4,8 млн. лв. за реализиране на проекта за нов кооперативен пазар.

Ще бъде гласувано предложение за актуализация на Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2021 година. Съветниците ще изслушат отчети за дейността и решенията на Общинския съвет през първото шестмесечие на 2021 година.

Общинският съвет ще гласува нови, по-високи цени на билетите и услугите в добричкия зоопарк. Местният парламент трябва да даде съгласие Общината да кандидатства за европейско финансиране за провеждане на фестивала „Пазители на традицията“.

Съветниците трябва да одобрят предоставянето на безвъзмездно право на ползване с рекламна цел на 200 ел. стълба за срок от 5 години за разполагане на рекламни знамена, тип “Хоругви”, с площ до 1.5 кв. м., на Волейболен клуб „Добруджа“.

Общинският съвет ще гласува формиране на паралелки в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и Спортно училище „Георги Стойков Раковски” с по-малък брой ученици от минималния норматив, както и изменение на Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

c