Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Намериха изчезналия мъж от с. Орляк, лежал три дни в слънчогледова нива без вода и храна

Открит е 60-годишният Рамадан Юсуф Бейтула от тервелското село Орляк, който изчезна преди три дни. Вчера близките му се обърнаха с молба за помощ към Про Нюз Добрич и снощи мъжът е бил намерен и прибран вкъщи.

Както вече съобщихме, в нощта срещу 20 юли Рамадан, който работи като пазач на бостан край генералтошевското село Къпиново, се черпил със свои колеги. Явно алкохолът му дошъл в повече, защото започнал да говори несвързано. Около 1 часа след полунощ казал, че тръгва да се прибира в с. Орляк. Другите пазачи го намерили и успели да го върнат на бостана с микробус. Когато станали сутринта в 6 часа обаче установили, че Рамадан го няма.

Трети ден близки издирват изчезнал мъж от с. Орляк, не изключват да е в Румъния

Мъжът бил открит снощи и докаран до дома му от неговия шеф. Не е ясно кой точно го е намерил. Племенникът му Торгут Тефик разказа пред Про Нюз Добрич, че човекът вече е добре, въпреки че е изкарал три дни без храна и вода.

„Бил е в слънчогледово поле край Къпиново. Там нивите са огромни и той не е могъл да се ориентира и да излезе. Много беше уплашен като го прибраха, само вода пиеше. Беше си загубил документите, обувките. Той е слаб човек и хората се чудят как е оцелял. Сега е по-добре“, каза Тефик.

c