Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Трети ден близки издирват изчезнал мъж от с. Орляк, не изключват да е в Румъния

С молба за помощ във връзка с изчезнал мъж от тервелското село Орляк към Про Нюз Добрич се обърнаха негови роднини. Те споделиха, че 60-годишният Рамадан Юсуф Бейтула е в неизвестност трети ден.

Близките му разказаха, че работи като пазач на бостан край генералтошевското село Къпиново. В нощта срещу 20 юли се черпил със свои колеги. Явно алкохолът му дошъл в повече, защото започнал да говори несвързано. Около 1 часа след полунощ казал, че тръгва да се прибира в с. Орляк. Другите пазачи го намерили и успели да го върнат на бостана с микробус. Когато станали сутринта в 6 часа обаче установили, че Рамадан го няма. Викали го по име, но той не им отговорил. Около 6.30 часа се обадили на негов племенник.

След изчезването на мъжа роднините му на няколко пъти се свързвали с него по телефона. Той им казвал, че е в района на с. Къпиново, но не можел да им обясни точно къде се намира и те не можели да го открият. Последно се чули с изчезналия на 20 юли около 14 часа. От тогава нямат връзка с него. Предполагат, че му е паднала батерията на телефона.

Близките на Рамадан подали сигнал в полицията още в деня след изчезването му. Те имат притеснения, че 60-годишният мъж може да е в Румъния, тъй като с. Къпиново е на няколко километра от границата.

Близките молят който има информация за Рамадан Юсуф Бейтула да се обади на телефон: 0897 410734.

c