Култура Общество

Рок барбекюто в Добрич е с нова локация и приветствие от посланик Херо Мустафа

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа е изпратила поздравителен адрес до организаторите на „Рок барбекю“, с което утре в Добрич ще бъде отбелязан Денят на независимостта на САЩ – 4 юли. Както Про Нюз Добрич вече съобщи, събитието се организира от читалище „Добрич-2017“ и Сдружение „Рок за Добрич“.

Посланикът изразява надежда, че събитието „ще затвърди усилията за укрепване на дългогодишните връзки между България и Съединените щати“. „А аз обещавам, че ние ще продължим да работим заедно, за да направим България по-силна и по-преуспяваща за благото на всички, които живеят на нейната територия“, заявява дипломатът.

Организаторите съобщиха, че „Рок барбекюто“ е с нова локация – в двора на НЧ „Добрич-2017“ – бившето  СОУ „Дора Габе“. 

„Не е сериозно в 11:00 ч. вчера да ни кажат, че имаме нов отказ за скейт парка и в 15:45 да ни съобщят, че ни се разрешава. На обяд, след отказа, ние анулирахме заявката за химически тоалетни и отказахме камиона, който да транспортира апаратурата. Празник ще има. Ние го организираме със собствени сили и средства в полза на гражданите и гостите на града ни и не сме поискали и една стотинка. Очаквахме  да се обадят и да ни питат могат ли да помогнат с нещо, но уви! Празник ще има, въпреки това“, заяви председателят на читалище „Добрич-2017“ Николай Нейчев.

Той благодари на Калоян Божков и Камен Стоилов, които осигуряват барбекюто.

Там ще се чете американска литература и ще бъде рок концертът на групите „Creep“ и „ Pearls & Stones”. Предвидени са и няколко демонстративни мача на тенис кортовете в двора на читалището. 

Състезатели от Тенис клуб „Добруджа“ ще се включат в празника, за което благодарим на старши треньора Юри Дойчев.

Началният час е 16:00 ч.  

Follow Me:

Related Posts

  1. Филип says:

    Що за безгръбначни организират това низко поклонение пред великия брат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *