Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Безплатна програма на Община Тервел ще занимава децата през лятото

На 1 юли в Тервел стартира общинската ваканционна програма „Наше лято“, съобщават от Общината. Тя ще приключи на 31 август. Занятията са предназначени за деца от 6 до 13 години, които ще бъдат разпределени в групи.

Заниманията са безплатни и се финансират от Общината, като ще се провеждат всеки делничен ден от 10.00 и от 16.00 часа в двора на детски комплекс „Малкият принц“, на спортната площадка в центъра, в градския парк, читалището, около фонтаните и в градския музей.

Ще се провеждат часове по шахмат, рисуване, приложни изкуства, фотография, музика, забавна лаборатория, аеробика, зумба. В библиотека на открито децата ще четат и разказват познати и непознати приказки. Ще има и занимания по фолклор и български народни танци. Съвместно с Държавното ловно стопанство децата ще се запознаят с богатствата на природата. Ще се организират часове по безопасно движение по пътищата, опознаване на родния край, актуални младежки проблеми и др.

Организаторите гарантират спазването на всички хигиенни и противоепидемични мерки при провеждане на заниманията с децата, съобразно със заповедите на МОН и Министерството на здравеопазването.

c