Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич връчи почетната стипендия "Йордан Парушев" на Александър Петров и Мира Маркова

Наградата на Общински съвет Добрич „Йордан Парушев“ бе връчена днес в началото на поредното заседание на местния парламент. Стипендията се дава за четвърта година на първенците на випуска на Езикова гимназия "Гео Милев". По традиция тя се присъжда на най-заслужилите дванайсетокласници на заседание на Общинския съвет.

Носители тази година са абитуриентите от Езиковата гимназия Александър Петров и Мира Маркова. В залата присъстваха директорът на учебното заведение Миглена Василева и класният ръководител на Мира г-жа Кръстева.

С успех 6.00 Александър Петров от Добрич е устремен към Медицината

Александър Петров, определен от Василева като „дете, целунато от Господ и надарено с невероятен талант“, благодари за наградата и доверието да бъде един от носителите на приза. Той допълни, че извървеният в гимназията път е бил за него изключително успешен и ползотворен.

Мира Маркова от ЕГ „Гео Милев” в Добрич: Избрах Здравен мениджмънт, защото искам да помагам на хората

Мира Маркова не присъства по здравословни причини, а наградата прие от нейно име класната й. Г-жа Кръстева определи Мира като изключителна ученичка. Стана ясно, че момичето се бори с тежко заболяване, което е наложило в 8 клас то да се обучава у дома. „Заболяването рецидивира, но аз не усетих отчаяние и оплаквания от нея, а само неистовото й желание за живот и за развитие“, каза преподавателката.

Мира Маркова е лауреат от олимпиади по английски език на национално и международно ниво. В 11 клас тя е положила изпит към Университета в Кеймбридж, като е постигнала най-високия възможен резултат за владеене на английски език, ниво С2.

Мира ще кандидатства Здравен мениджмънт в Медицинския университет във Варна.

c