Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с пребития кмет на Белгун

Образувано е досъдебно производство по случая с побоя над кмета на каварненското село Белгун Благомир Станев, каза за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев. Разследва се побоят и заплахи за здравето на Станев. В момента се изясняват обстоятелствата по случая, посочи Бухчев.

Станев твърди в показанията си пред разследващите, че е бил принуден против волята му да подпише запис на заповед за 12 800 лева в полза на брата на председателя на Общинския съвет в Каварна. Освен това той бил принуден да подпише документ, с който се отказва от поста си на кмет, каза Бухчев.

Както вече е известно, Благомир Станев заяви, че в нощта след изборите на 4 април той е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна заради изборните резултати в селото.

Разследват побой над кмета на с. Белгун

По думите му пред Про Нюз Добрич, в офиса са били Илиян Събев Донев, председателят на ОбС Каварна Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар   и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, който започнал да го удря, да го залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, с автоматичен нож го порязал по крака. По думите му председателят на ОбС му казал, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ, защото не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден. Той подписал заявление за напускане на ГЕРБ.

Съветниците в Каварна с декларация за случая „Белгун“, председателят на ОбС остава

Припомняме, че Общинският съвет в Каварна прие декларация по случая, внесена от група от 7 съветници, с която остро се осъжда посегателството срещу кмета на село Белгун. Беше поискано и предсрочното освобождаване на Председателя на ОбС Йордан Стоянов, но то не бе прието. От общо 17 гласували, „за“ отстраняването на Стоянов бяха 8 съветници, „против“ – 7, а двама гласуваха „въздържал се“. За да бъде освободен Йордан Стоянов бяха необходими 50% плюс един от гласовете, или общо 9 вота.

До момента Йордан Стоянов не е коментирал случилото се. "Нека оставим разследващите органи да си свършат работата и после да коментираме", заяви той пред Про Нюз Добрич относно отправените обвинения от страна на кмета на каварненското село Белгун.

c