Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ограничителна заповед за бившия на пребитата и залята с нафта Ажда от Добрич

Мерки за защита на Ажда от Добрич, която беше пребита и залята с нафта наложи днес Районният съд.

 Бившият приятел на Ажда С. от Добрич, който я преби и заля с нафта, първоначално бе с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, но след това беше пуснат под гаранция.

Съдът забрани на Денис да доближава на по-малко от 100 метра момичето, да осъществява контакт с нея под каквато и да е форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща и факс.

Бивш преби и опита да запали красавица от Добрич

Мъжът не може да посещава адреса, където Ажда живее или местоработата й, както и да посещава определени населени места, райони или обекти, в които тя пребивава или посещава. Съдът е уведомил пострадалата за възможността да бъде издадена Европейска заповед за защита.

При неуспешния опит да бъде подпалена, Ажда от Добрич загуби единственото си зимно яке

По-рано наблюдаващият прокурор по делото коментира, че случилото се на 24 март не е инцидентна проява в неговото поведение спрямо Ажда. Има показания на свидетели за това. В преписката обвинителят е  посочил, че поведението му ескалира и евентуалното му пускане на свобода би могло да доведе до това поведението му да се повтори, предвид факта, че тормозът не е спрял от месец януари до сега.

Въпреки това Окръжният съд замени с по-лека мярката за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа, нападнал, пребил и залял с нафта бившата си приятелка. Състав на съда определи гаранция в размер на 500 лева. Така Денис Й. излиза на свобода. Определението на съда е окончателно.

Вълна от подкрепа в социалната мрежа за битата и залята  снафта Ажда от Добрич

Припомняме, че Аджа подаде на 24 март сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започва системно я преследва, заплашва и тормози.

На 24 март около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга.

По случая бе образувано досъдебно производство, а социалните мрежи изригнаха в защита на младата жена.

c