Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

При неуспешния опит да бъде подпалена Ажда от Добрич загуби единственото си зимно яке

Денис Й., който преби и опита да запали бившата си приятелка, не успял да отнеме живота или красотата й, но унищожил единственото зимно яке на момичето, сподели за Про Нюз Добрич работодателят на Ажда.

Родителите на девойката са починали. Тя живее с брат си в апартамент на „Жилфонд“. Брат й е болен, с намалена трудоспособност.

„Ажда е съвестен служител който с отговорност върши задълженията си и е коректен към колегите и работодателите си. Ажда няма на кого да се разплаче на рамото, няма възможност да си наеме адвокат и няма възможност да научи закона за домашното насилие, нито наказателния кодекс.

Ажда спазва законите, Ажда е точна, коректна, но някой понеже е решил че Ажда е слаба, сама и няма подкрепа решава, че трябва да я притежава. Този някой си решава, че тя е негова вещ и той със сила и страх ще я контролира и държи като хамстер в клетка.

И знаете ли най-жалкото е, че неуспешния му опит за палеж остави Ажда без единственото и зимно яке и зимна шапка, защото Дениз не успя да и отнеме живота, но успя да унищожи със запалителна течност единственото зимно яке, което Ажда си купи с труд и честност“, сподели Люцкан Малджиев.

Якето и шапката й са били залети с нафта и са взети за експертиза от разследващите.

След като случаят придоби публичност много хора са пожелали да помогнат на младото момиче, но то отказва с думите: „Има хора, които много повече се нуждаят от мен“.

След работната си смяна днес тя ще отиде да си купи яке и шапка със съдействието на своите работодатели.

Припомняме, че сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. подаде вчера Ажда С. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започна системно я преследва, заплашва и тормози.

Вчера около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга. Всичко се случва пред очите на двама таксиметрови шофьори, спрели точно пред блока на ул. „Дунав“ № 22. Ажда подава сигнал на спешен телефон 112. Тя разказва, че на 5 февруари Денис в съобщение по месинджър директно й заявява, че брат й ще умре.

За Про Нюз Добрич районният прокурор Петко Тухчиев съобщи, че е образувано досъдебно производство и случаят се разследва.

c