Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Вълна от подкрепа в социалната мрежа за битата и залята с нафта Ажда от Добрич

„Полицията, прокуратурата, моля свършете си работата преди да е станало късно”. За това призова в пост в социалната мрежа Йоана Митева от Добрич по повод вчерашния побой и опит за палеж на Ажда С. от бившия й приятел. Митева припомня случаи, в които жени в България са станали жертви на домашно насилие. Цитира данни, според които през 2019 година 25 жени са убити от мъжете си, през 2018 година – 33, през 2017 година – 27.

„И това са само убитите... Всяка четвърта жена е жертва на насилие в България… И за съжаление много от случаите завършват в черната статистика... Нека не позволяваме това да се случва...”, написа още съгражданката ни. Тя призовава свидетелите на насилие да се намесват, да не се правят, че не виждат, защото могат да спасят човешки живот. Обърна се и към жените: „Не, не сте си виновни сами и не, не мълчете”.

Постът на Йоана Митева предизвика вълна от подкрепа за Ажда С. „Разплаках се. Такива честни и добри хора като нея в днешно време са като бисерите. А тя заслужава хубави неща да се случат в живота й”, е един от коментарите. Добричлийка сподели, че познава Ажда. Описа я като добра, отзивчива, мила и работлива, на мравката път би направила. Дано полицията й помогне и да продължи живота си спокойно, написа още жената. Бягай силно, момиче, тоя е психопат, посъветва я друга наша съгражданка. Друг коментар гласи: „Това, че е сама (без родители) , съвсем не означава, че е слаба и незащитена”.

Съграждани изразиха и непримиримостта си към деянията на бившия приятел на Ажда Денис Й. „Поредният "мъж",които избива комплекси върху жена! Кой им дава право да си използват силата върху жена, Господи?!”, написа добричлийка. „Ако тоя индивид се е опитал да я запали - това е отявлен и директен опит за предумишлено убийство. Това е много сериозно нещо. Ако се заведе дело и се докаже тоя може да отнесе над 10 години”, сподели съгражданин. Други два коментара гласят: „Дано си получи заслуженото, защото той не е мъж вече с такива постъпки!” и „Опитайте се да й съдействате да заведе дело за предумишлено убийство. Ако тоя Денис се е опитал да я запали, точно това се води. Такъв не трябва да се разхожда на свобода”.

Припомняме, че вчера Ажда С. подаде сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. Около 6.45 часа тя е причакана и нападната от мъжа между два блока по ул. „Дунав”. Денис започнал да я дърпа за ръката, ударил я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещяла, при което бившият й изкарал едно шише и започнал да я залива с нафта. Момичето успяло да се измъкне от ръцете му и да избяга.

c