Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Лекарите в Добрич с поредно чудо – върнаха към живот родилка с Covid-19

След дни на изкуствено дишане, екстубирана е родилката с Covid-19, която роди преди седмица

Подобрява се състоянието на двете родилки с Covid-19, които са настанени в реанимацията на болницата в Добрич.

Жената, която роди миналата неделя и часове по-късно се наложи да бъде интубирана, вече не е на изкуствено дишане, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на АГ отделението в МБАЛ д-р Ивайло Петев.

Здраво бебе роди жена с COVID-19 от Добрич, лекари се борят за живота й

Това е първа бременност на жената след ин витро процедура. Тя е наблюдавана извън Добрич. Жената е диагностицирана с коронавирус от началото на миналата седмица поради оплаквания. Първо потърсва помощ в болницата в Добрич, но отказва хоспитализация. След като се свързва с наблюдаващия я гинеколог се връща отново в АГ-отделение, в което е приета в четвъртък.

Втора родилка с Covid-19 е в тежко състояние в болницата в Добрич

В отделението започва лечението на бъдещата майка. Поради влошаване на параклиничните й изследвания се взе решение да бъде родоразрешена по спешност в неделя, обясни д-р Петев. На следващия ден обаче състоянието й се влошава. Появяват се данни на пристъпен задух, пада сатурацията, не се повлиява от кислородотерапия. Това налага да бъде взето решение да бъде преведена в Ковид-реанимацията и да се продължи интензивното й лечение. Тя беше интубирана.

Подобрява се състоянието и на другата родилка с Covid-19, която беше преведена в реанимацията на ковид отделението.

c