Бизнес Водещи новини Общество Туризъм

В курорта Албена смятат да привлекат за лятото кадри от Украйна и Киргизстан

И тази година проблемът с кадрите ще стои на дневен ред в курорта Албена. „Това е валидно за всички – има огромен проблем с кадрите. В момента обсъждаме да работим частично с хора от Украйна и Киргизстан – ще реагираме според ситуацията“, коментира за Про Нюз Добрич Маргита Тодорова – Директор „Експлоатация, маркетинг и продажби” в комплекса.

В Албена в предишни години са привличани кадри от Украйна, Молдова и други държави, но персонал от Киргизстан досега не е имало. Това обаче не е новост за нашето Черноморие –  работници от азиатската държава са се трудили в българските морски курорти например през 2018-а и 2019 година.

Маргита Тодорова съобщи още, че се планира отваряне на х-л „Фламинго Гранд“ на 20 април. Преди това, на 15 март ще отвори басейнът на х-л „Добруджа“. В момента работи само апарт хотелът на Албена АД „Тихия кът“ в Балчик. На 30 април, за Великден, ще отворят врати 5 хотела, като част от тях ще продължат да работят. От края на месец май, поетапно ще бъдат отворени и другите хотели. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *