Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Министър Деница Сачева посети социалните центрове в Ген. Тошево

Днес, социалният министър Деница Сачева бе на официална визита в град Генерал Тошево, където посети Дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Домашен социален патронаж към Община Генерал Тошево, както и Център за обществена подкрепа – ЦОП. Целта на посещението бе да се запознае със социалните услуги, предлагани на територията на общината.

 В Домашен социален патронаж и в Центъра за обществена подкрепа тя бе придружавана от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров, съобщиха от местната администрация. В рамките на обиколката, градоначалникът е представил социалните програми и мерки, по които работи Общината в условията на пандемия.

От своя страна, министърът на труда и социалната политика също е коментирала ситуацията в контекста на извънредната обстановка и широко разгърнатата социална политика на ведомството, което тя оглавява. Деница Сачева е изразила задоволство от видяното в общината.

 От името на местната власт, кметът е подарил на социалния министър комплект от шест тома на Певеца на Добруджа Йордан Йовков.

c