Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

Дарители помагат с топли дрехи и обувки на деца и възрастни от област Добрич

Деца и възрастни от три села от общините Генерал Тошево и Каварна ще получат топли дрехи и обувки, благодарение на кампанията на сдружение „Василица“ от Варна.

В списъка им тази година отново попадат над 500 деца от социално слаби семейства в област Варна и в малки населени места в област Добрич. Сдружението работи с тях целогодишно в четири училища и две детски градини. Идеята им е всички те да получат в пакет шапка, шал, ръкавици и чифт чорапи.  

Сред отзовалите се е и „МЦР-Взаимопомощ” от Казанлък, които изпратиха дрехи на нуждаещите се в област Добрич. Доброволците на МЦР-Взаимопомощ, по проект „Взаимопомощ 2” на програма „Европейски корпус за солидарност” подбраха дрехи, които са оставили казанлъчани по време на инициативата на организацията „Без пари” на 08.10.2020 г., която се инициира няколко пъти в годината и изпратиха дрехи за нуждаещите се.

От “Василица” тази година включиха към подпомаганите и вече порасналите жители на няколко села в общините Каварна и Генерал Тошево, сред които Белгун, Септемврийци и Спасово. След подадена информация от пункта в Белгун, те събираха до 31 януари всякакви дрехи и размери - запазени мъжки и женски дрехи за зимата: пуловери, панталони, жилетки, бодита и др.; зимни якета и палта; шапки, шалове и ръкавици; завивки; зимни обувки.

Даренията ще се складират в село Белгун, а след това ще бъдат разпределени според нуждите на хората от селата в двете общини.
Сдружение “Василица” повече от 10 години работи в сферата на неформалното образование и подпомага деца и младежи от най-уязвимите общности във Варна и малките населени места в региона.

„Топлата дреха е нужна като прегръдка...Нека никой не студува и не бъде сам тази, както и никоя друга зима! Топлина и уют в домовете и сърцата на всички и благодаря за възможността за участие!“, споделя един от дарителите Мариана Събева.

Снимката е илюстративна

c